Archangel ISRAFEL EQUILIBRIUM BOTTLE 112

 

Μπουκάλι 112 – Αρχάγγελος Ισραφήλ
Β112 – Τιρκουάζ/ Μέσο Βασιλικό Μπλε
Γεννήθηκε στις 12:12 μ.μ. Ώρα Γκρίνουιτς στις 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι πρώτες σκέψεις
Στο μπουκάλι 112 μπορούμε να δούμε τη βαθιά του σύνδεση με το μπουκάλι του Δελφινιού (Β33), μέσα από τη χρωματική τους σχέση με το Τιρκουάζ και το Βασιλικό Μπλε. Κατά μία έννοια, μπορούμε να δούμε (1 + 1 + 2 = 4) 4 μπουκάλια Δελφινιού μέσα στο Β112.
Πολλαπλασιάζοντας το 33 με το 4 παίρνουμε το 132 που είναι ο αριθμός αυτού του μπουκαλιού (Β112) συν το Παιδί Αστέρι (Β20) (112 + 20 = 132). Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως ένα Δελφίνι που κολυμπάει ανάποδα έχοντας την υποστήριξη από το Παιδί Αστέρι. Αυτό το μπουκάλι αφορά επίσης εκείνους που αναζητούν τον αληθινό τους σκοπό – για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ και πώς να έρθουν σε επαφή με αυτό που τους ζητείται.

Το B112 είναι επίσης ο Άγιος Γερμανός διπλασιασμένος (56 + 56 = 112). (5 + 6 = 11, 5 + 6 = 11) Ο Άγιος Γερμανός φέρει ένα ισχυρό μήνυμα μετουσίωσης και συγχρονικότητας, το οποίο θα συναντήσουμε και παρακάτω, στις πληροφορίες για τον Ισραφήλ. Το 5 και 6 κάνει 11, δείχνοντας μια πύλη, οπότε τα δύο 11 δείχνουν μια διπλή πύλη.
Αυτή η αριθμολογία είναι σημαντική για να ξεκινήσουμε τις πληροφορίες.

Παραδοσιακά, ο Ισραφήλ είναι γνωστός ως ένας πολύ ενεργειακά ισχυρός Αρχάγγελος, ο οποίος ενσαρκώνει τη δημιουργική πτυχή του Λόγου, του αρσενικού Θεού/της θηλυκής Θεάς και τη δημιουργικότητα που εκφράζουν μέσα από την επικοινωνία της καρδιάς στο τραγούδι, και τη γιορτή μέσω του χορού.
Μας αγγίζει πολύ συχνά αυτό που επικοινωνείται μέσω της μουσικής και του τραγουδιού. Όταν ανοίγουμε την καρδιά μας μέσα από αυτό που ακούμε, ο Ισραφήλ διευκολύνει την αίσθηση της μουσικής επικοινωνίας της ψυχής.

Η μεταμορφωτική πτυχή αυτού του μπουκαλιού είναι ουσιώδης στην κατανόηση εκείνου που αυτός ο Αρχάγγελος έχει να προσφέρει. Όταν νιώθουμε την ανάγκη να χορέψουμε εξαιτίας ενός συγκεκριμένου ρυθμού, όταν ένας συγκεκριμένος μουσικός συνδυασμός μας αγγίζει, μπαίνουμε στην κίνηση, στη γιορτή, η οποία αποτελεί ένα μέρος της έμπνευσης του Ισραφήλ.
Ο Ισραφήλ ηχεί τη σάλπιγγα και με την ίδια έννοια όπως στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, αφυπνιζόμαστε σε αυτό που βρίσκεται στα βαθύτερα επίπεδα του αστεριού μέσα μας. Εδώ μπορούμε να δούμε μια χρωματική σύνδεση, το συμπληρωματικό αντίθετο του Βασιλικού Μπλε είναι το Χρυσό• έχουμε το Βασιλικό Μπλε στον Ισραφήλ και το Χρυσό στον Γαβριήλ (Β95).

Όταν κοιτάζουμε το Βασιλικό Μπλε σε κάποιο μπουκάλι μπορούμε να συλλογιστούμε τα αποτελέσματα της σύνδεσης του Βασιλικού Μπλε με το Χρυσό, όπου το Χρυσό μας συνδέει με όλα τα ενεργειακά κέντρα του εαυτού μας. Αυτό συμβαίνει και με τον Ισραφήλ. Στο επάνω μέρος, καθώς αγγίζουμε την Τιρκουάζ διαδικασία της εξατομίκευσης, τη διαδικασία η οποία αφορά τη δημιουργική επικοινωνία της καρδιάς μας, έχουμε επίσης τη δυνατότητα να μπορούμε να αγγίζουμε αυτό που βρίσκεται μέσα στο Χρυσό μας αστέρι• ο αληθινός εαυτός επικοινωνεί μέσα από εμάς και έτσι γινόμαστε η Οδός, καθώς ο Λόγος μέσα μας ενεργοποιείται εκ νέου εσωτερικά.

Αυτή η εποχή είναι πολύ σημαντική για αλλαγές, κάποιες από αυτές τις αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές προκλήσεις και κάποιες άλλες μπορεί να φέρουν τη δυνατότητα να μπουν κάποια πράγματα σε μια νέα σειρά. Ο Ισραφήλ μας υπενθυμίζει να ζητάμε από τους Αγγέλους να μας υποστηρίζουν σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. Ο Ισραφήλ μας βοηθάει να επικαλούμαστε με την αληθινή μας φωνή, τη φωνή της καρδιάς μας, μέσα από το αστέρι, και να καλωσορίζουμε τον πολυαγαπημένο Άγγελο που θα εργαστεί μαζί μας.

Ο Ισραφήλ ανήκει στα Σεραφείμ• η επίκληση του ονόματός του λέγεται πως ανοίγει την πέμπτη πύλη και αυτό μου φέρνει στο νου μια σύνδεση με το πέμπτο επίπεδο της αποδέσμευσης. Η ενέργεια που εμφανίζεται μέσα από το Β65, το Βιολετί/Κόκκινο μπουκάλι (το δυναμικό του να φέρουμε τον ουρανό στη γη, όπου το κεφάλι βρίσκεται στον ουρανό και τα πόδια πάνω στη γη), είναι παρούσα στην πέμπτη πύλη. Η πέμπτη πύλη έχει να κάνει επίσης με το λαιμό (5ο τσάκρα) και με την ενέργεια που μετακινείται μέσα από εκεί, καθώς υποστηρίζεται από το Τιρκουάζ του Ισραφήλ.

Το B112 βοηθάει στην αφαίρεση της άγνοιας, στην απομάκρυνση όλων όσων εμποδίζουν το δρόμο μας και αποκρύπτουν αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Μερικές φορές αυτή η έννοια που έχει να κάνει με το εμπόδιο που χρειάζεται να ξεπεραστεί συνδέεται με το δράκο• μπορούμε να αντιληφθούμε τον Ισραφήλ να διαλύει τη σύνδεση της αρνητικής ενέργειας του δράκου και να νιώσουμε μια βαθιά σύνδεση με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Ο Ισραφήλ αναφέρεται ως ένας από τους νεότερους Αγγέλους της αρχαγγελικής στρατιάς.

Ο Ισραφήλ υποστηρίζει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή και να φέρουμε την αληθινή μας φύση, τον πραγματικό μας εαυτό, την υπερβατική μας πραγματικότητα σε ύπαρξη• εδώ μπορούμε να δούμε τη μετουσίωση που αναφέραμε στο διπλό Β56. Στον Ισραφήλ υπάρχει μια αίσθηση αναγέννησης η οποία έχει ξεκινήσει από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ.

Υπάρχει επίσης μια σύνδεση με το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ. Ο Ισραφήλ ήταν ένας από τους Αρχαγγέλους που εμφανίστηκε στον Μωάμεθ για να τον μυήσει στο δρόμο του προφήτη.
Υπάρχουν τέσσερις άγγελοι που θεωρούνται οι πιο ιεροί στην παράδοση των Σούφι: ο Γαβριήλ, ο Μιχαήλ, ο Αζραήλ και ο Ισραφήλ. Ο μοναδικός από αυτούς τους τέσσερις Αρχαγγέλους που επέστρεψε στην πηγή και ειπώθηκε πως έφερε την αποστολή του εις πέρας ήταν ο Αζραήλ.
Ο Ισραφήλ μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά μέρη την ίδια στιγμή. Είναι ο Αρχάγγελος που αφυπνίζει στη νέα εποχή, διαθέσιμος σε όσους κοιμόντουσαν για να ξυπνήσουν σε μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με αυτό που τους ζητείται, με αυτό που συμφώνησαν προτού έρθουν σε αυτή την ενσάρκωση. Αυτή η πτυχή μπορεί να μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε από τη νάρκωση της εξαρτημένης μάθησης και να μας υποστηρίξει να αφυπνιστούμε στη δυνατότητα της γιορτής που υπάρχει σε κάθε στιγμή.

Ένα χρήσιμο θέμα που αφορά τον Αρχάγγελο Ισραφήλ είναι η βοήθεια που λαμβάνουμε για να αποκαλυφθούν τα ταλέντα που έχουμε και να γίνουμε πλήρως η οντότητα που είμαστε. Είναι καιρός να αντιληφθούμε το μεγαλείο των δώρων που έχουμε ζητήσει και που μας έχουν δοθεί, να χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα τη δημιουργικότητά μας με οποιονδήποτε τρόπο αυτή εκδηλώνεται έτσι ώστε να υπάρχει μια δημιουργική ροή μέσα από αυτό που κάνουμε ή από αυτό που μας ζητείται, μια αίσθηση αφύπνισης στο Εγώ Ειμί.

Στην Ισλαμική παράδοση η κυριολεκτική έννοια του Ισραφήλ είναι «ο Φλεγόμενος». Υπάρχει μια σύνδεση του Ισραφήλ με την Ιερουσαλήμ καθώς επίσης είναι στενά συνδεδεμένος με τον Μωυσή. Στην ιουδαιο-χριστιανική γραμματεία βρίσκεται ξεκάθαρα μια βαθιά σύνδεση του Ισραφήλ με τον Ραφαήλ σε αγγελικό επίπεδο. Στο σύστημα Aura-Soma, ο Ραφαήλ είναι το Βασιλικό Μπλε/Βασιλικό Μπλε μπουκάλι, το B96. Το Βασιλικό Μπλε δεν εμφανίζεται τόσο συχνά στο κάτω μέρος ενός μπουκαλιού και αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της βαθιά αίσθησης διαύγειας του Ισραφήλ που βρίσκεται μέσα στα βάθη του Βασιλικού Μπλε. Επομένως το Β112 θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο σε σχέση με τις λύπες και τους πόνους μας που έχουν να κάνουν με την απώλεια και μπορεί να μας ενεργοποιήσει να κάνουμε περισσότερη δουλειά με την αποδέσμευση-απελευθέρωση.

Στον Ισλαμισμό λέγεται επίσης ότι ο Ισραφήλ εστάλη με τους άλλους τρεις Αρχαγγέλους, τον Γαβριήλ, τον Μιχαήλ, και τον Αζραήλ, στις τέσσερις γωνιές της Γης για να συλλέξουν σκόνη για τη δημιουργία του Αδάμ Καδμόν (ο οποίος αναφέρεται στην Καμπάλα ως «ο Αρχέγονος Άνθρωπος»). Η σύνδεση του Ισραφήλ με τις τέσσερις γωνιές είναι γνωστή και σε άλλες παραδόσεις, ο οποίος με τα φτερά του είναι σε θέση να αγγίζει καθέναν από τους πυλώνες που στηρίζουν τα θεμέλια της Δημιουργίας. Ο Ισραφήλ έχει επίσης μια βαθιά σύνδεση με τον Θωθ (τον Θεό του νου – της ευφυίας, της σκέψης, της ορθής κρίσης και της λογικής) και τον Άνουβη (τον Κύριο της Ιερής Γης) από την αιγυπτιακή παράδοση.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Ισραφήλ έχει να κάνει με τον πυρήνα του συστήματος Aura-Soma που αφορά την ανάπτυξη του φωτεινού σώματος και την αλχημεία του Χρυσού μέσα μας, όμως δεν είναι πάντα εύκολο να προετοιμαζόμαστε για να δούμε αυτό που μας ζητείται.
Ένα τελευταίο στοιχείο έχει να κάνει με την Αστρολογία και το χρονικό διάστημα αυτής της γέννησης: μεταξύ 24 Ιουνίου 2012 και 16 Μαρτίου 2015, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας δημιουργούν όψεις τετραγώνου μεταξύ τους επτά φορές και κάθε τετράγωνο βάζει το λιθαράκι του συμβάλλοντας στην είσοδο της Εποχής του Υδροχόου. Το έκτο από αυτά τα τετράγωνα λαμβάνει χώρα στις 14—15 Δεκεμβρίου, με μερικούς αστρολόγους να βλέπουν το θέμα αυτού του τετραγώνου ως «Κερδίζοντας ένα Όραμα», το οποίο είναι συγχρονικό με το μήνυμα του Ισραφήλ για να αφυπνιστούμε στον αληθινό μας εαυτό. Επιπλέον, αναφορικά με τις αστρολογικές αποδόσεις της Aura-Soma, ο Ουρανός σχετίζεται με τα Τιρκουάζ μπουκάλια (43, 62, 45 και 75), ενώ το θέμα του οράματος σχετίζεται με το Βασιλικό Μπλε.

Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια αυτών των τετραγώνων Ουρανού – Πλούτωνα καλούμαστε να χτίσουμε έναν καινούργιο κόσμο βασισμένο στην αλήθεια, κάτι που υποστηρίζεται από τον Ισραφήλ, ο οποίος όπως προαναφέρθηκε επιτρέπει τη δυνατότητα της μεταμόρφωσης των πραγμάτων και τα βοηθάει να μπουν σε μια νέα σειρά.
Με Αγάπη, όπως πάντα,
Mike Booth

B112 Archangel Israfel
Turquoise/ Mid-Tone Royal Blue
Born 12:12pm GMT on 14th December 2014

Archangel Israfel

Within B112 we can see a deep connection with the Dolphin bottle (B33), with the Turquoise and Royal Blue colour association. In a sense we can see (1 + 1 + 2 = 4) 4 Dolphin bottles within this B112. By multiplying 33 by 4 we get 132 which is the number of this bottle plus the Star Child (B20) (112 + 20 = 132).This resonates somewhere as a Dolphin swimming the opposite way with the support of the StarChild. This bottle is also about those who are seeking their true purpose – why they are here and how to get in touch with what is asked of them.

B112 is also the St Germain (B56) doubled (56 + 56 = 112). (5 + 6 = 11, 5 + 6 = 11) St Germain has a strong message of transmutation and synchronicity which we can also see in the notes on Israfel below. The 5 and 6 making an 11 show a gate, so two 11’s show a double gate.

This numerology is important to begin the notes.

Traditionally, Israfel is known as a very energetically strong Archangel who embodies the creative aspect of the Logos, the male/female God/Goddess and the creativity they express through communication of the heart in song, and celebration through dance.

We are all often touched by what is communicated through music and song. By opening our hearts with sound Israfel facilitates this sense of the musical communication of the soul.

The transformational aspect of this bottle is essential in the understanding of what this Archangel has to offer. When we are moved to dance because a particular rhythm, a particular musical combination touches us, we enter into the movement, the celebration which is some of the inspiration of Israfel.

Israfel is a trumpet blower and in the same sense as with Archangel Gabriel, we are awakened to what lies at the deeper levels of the star within us. Here we can see a connection in the colours, the complementary opposite of Royal Blue is Gold; we have the Royal Blue in Israfel and the Gold in Gabriel (B95).

When we see the Royal Blue in any of the bottles we might think of the implications of the Royal Blue and the Gold connection where the Gold connects us to all of the energy centres of ourselves. So it is with Israfel. Within the upper fraction as we consciously touch that Turquoise process of individuation, the process which is the creative communication of our hearts, we are also in a position to be able to touch what is within our Golden star; the true self communicating through us so that we become the Way as the Logos within ourselves is re-activated within us.

This moment in time is critical for change, some of these changes might present worthy challenges and some may bring the potential for things to come together within a new order. Israfel requests that we ask the Angels to support us at this transitional time. Israfel helps to call with our true voice, the voice of our heart, through the star, to reach whichever Angel is there to work with us to greet the beloved.

Israfel has been called a Seraphim, to call her name is said to open the fifth gate and this reminds me of a connection with the fifth level of letting go. The energy that comes about through the B65 Violet/Red bottle (the heaven on earth potential, where the head is in heaven and the feet are on earth) is present at the fifth gate. The fifth gate is also to do with the throat (5th Chakra) and the energy that moves through there, as supported with the Turquoise of Israfel.

B112 can be thought of as aiding in the removal of ignorance, the removal of what stands in our way, obscuring what is before us. Sometimes this concept of an obstacle that needs to be overcome has an association with the dragon; we can think of Israfel as dispelling the negative association of the dragon energy and herein feel a deep connection with Archangel Michael. Israfel has been referred to as one of the newer Angels in the archangelic host.

Israfel supports the possibility for us to draw our true nature, our true self, our transcendent reality into being; here we can see that transmutation we discussed with the double B56. There is a sense of being re-born with Israfel, this re-birth having been initiated by Archangel Gabriel.

There is also a connection with Islam and the Prophet Mohammed. Israfel was an Archangel who came to Mohammed to empower him on his way as a prophet.

There are four angels regarded as most sacred in the Sufi tradition: Gabriel, Michael, Azreal and Israfel. The only one of these four Archangels who returned to the source and was said to be unsuccessful was Azreal.

Israfel is able to manifest simultaneously and synchronously in many places at the same time. He is the awakening Archangel for the new time, to be available for those who have been sleeping, to awaken to the reality of what is asked of them, what they agreed to before they came into this incarnation. It is this aspect that can help us be released from the narcosis of conditioning and can support us with awakening to the moment to moment potential for celebration.

A useful point about Archangel Israfel is the help we receive to reveal the talents we have and to be fully in the being that we are. It is time for us to see the magnificence of the gifts that we have asked for and that we have been given, to particularly use our creativity in whichever way it manifests to us so that there is a creative flow in and through what we do or what is asked of us, a sense of the awakening to the I Am.

In Islam the literal meaning of Israfel is ‘The Burning One’, there is a connection with Jerusalem and Israfel is also very strongly linked to Moses. A deep connection with Raphael is clear angelically in Judeo-Christian literature. In the Aura-Soma system, Raphael is Royal Blue/Royal Blue, B96. The Royal Blue does not appear so often in the base fraction and this emphasises the importance of Israfel’s deep sense of clarity lying within the depths of that Royal Blue. B112 could therefore be very useful in relation to our sorrows and sufferings to do with loss and to enable us to do more work with letting go.

In Islam it is also said that Israfel was sent with the other three Archangels, Gabriel, Michael, and Azreal to the four corners of the Earth to collect the dust and from this dust Adam Kadmon was born (referred to in the Kabbalah as the ‘original man’). The whole connection with the four corners is known in other traditions in reference to Israfel, who, with his wings, is able to touch each of the pillars that support the foundations of Existence. Israfel also has a deep connection with Thoth (God of the mind – of intelligence, thinking, reason, and logic) and Anubis (Lord of the Sacred Land) in the Egyptian tradition.

We also know that Israfel is something to do with the core of the Aura-Soma system, the core which is to do with the building of the light body and the alchemy of the Gold within us, the preparedness to look at what is asked of us is not always the easy way.

A final point of note is in regards to Astrology and timing of this birth: between June 24, 2012 and March 16, 2015, Uranus and Pluto square each other seven times and each square has a piece to contribute to bring on the Aquarian Age. The sixth of these squares takes place on December 14—15, with some astrologers viewing the theme for this square as ‘Gaining a Vision’, this is synchronous with Israfel’s message for us to wake up to our true self. Additionally, within the Aura-Soma astrological attributions, Uranus relates to the Turquoise bottles, (43, 62, 45 and 75) whilst the theme of vision relates to Royal Blue. During these squares between Uranus and Pluto it is said that we are being summoned to build a new world based on truth as supported by Israfel, as aforementioned he allows the potential for a transformation into a new order of things.

With Love, as ever,

Mike Booth

Leave a Comment